Blijf Positief

Gepubliceerd op 13 juni 2017 om 18:36

Als verkoper kan het soms een uitdaging zijn om positief te blijven, vooral als je te maken hebt met afwijzingen, moeilijke klanten of andere uitdagingen in je werk.

Hier zijn enkele tips om positief te blijven als verkoper:

1. Focus op het positieve: Richt je aandacht op de successen die je hebt behaald. Denk aan de deals die je hebt gesloten, de tevreden klanten die je hebt geholpen en de doelen die je hebt bereikt. Door je te richten op het positieve, kun je jezelf motiveren en je zelfvertrouwen opbouwen.

2. Stel realistische doelen: Het stellen van haalbare doelen kan je helpen om positief te blijven. Verdeel je doelen in kleine, behapbare stappen en vier je successen, hoe klein ze ook zijn. Op die manier blijf je gemotiveerd en positief, zelfs als je nog niet al je doelen hebt bereikt.

3. Leer van afwijzingen: Afwijzingen zijn onvermijdelijk in de verkoop, maar het is belangrijk om ze niet persoonlijk op te vatten. Zie elke afwijzing als een leermoment en vraag jezelf af wat je ervan kunt leren. Misschien kun je je benadering aanpassen, nieuwe vaardigheden ontwikkelen of je product beter afstemmen op de behoeften van de klant. Door afwijzingen als leerkansen te zien, kun je positief blijven en jezelf verbeteren.

4. Zoek steun: Het kan nuttig zijn om steun te zoeken bij collega's of mentors in de verkoop. Praat met anderen over je uitdagingen en successen, en deel je ervaringen. Zij kunnen je aanmoedigen, advies geven en je helpen om positief te blijven, zelfs in moeilijke tijden.

5. Zorg goed voor jezelf: Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. Neem regelmatig pauzes, eet gezond, krijg voldoende slaap en blijf actief. Daarnaast kunnen ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga of mindfulness je helpen om stress te verminderen en positief te blijven.

6. Blijf jezelf ontwikkelen: Investeer in je eigen groei en ontwikkeling als verkoper. Leer nieuwe verkooptechnieken, volg trainingen of lees boeken over verkoop en motivatie. Door jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen, vergroot je je kennis en vaardigheden, wat je zelfvertrouwen en positieve mindset zal versterken.

Onthoud dat positief blijven als verkoper een mindset is die je kunt cultiveren. Het vergt oefening en doorzettingsvermogen, maar met de juiste aanpak kun je een positieve houding behouden, zelfs in uitdagende situaties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.